Nieuwe start... Bestaansrecht

Gepubliceerd op 16 mei 2018 om 09:53

Dit is mijn eerste verhaal, mijn eerste blog dat ik graag met de wereld wil delen.

 

Het begin, het ontstaan, het creeërende en het scheppende. Het is zo mooi en onbekend tegelijk. Mooi omdat het nieuwe dingen voortbrengt en spannend omdat het onbekend is en je nog geen flauw idee hebt hoe alles zijn weg vind of gaat stromen. Het begin van het leven zoals wij het kennen begint bij BESTAANSRECHT. 

 

Het recht om te mogen bestaan. Het recht om er te mogen zijn. De basis van alles. Op het moment dat je geboren wordt, wordt je aangegeven bij de gemeente en wordt je ingeschreven in het register. Of in het systeem. Op dat moment verkrijg je het recht om te mogen bestaan. Is dat daadwerkelijk zo? Wordt het recht om te bestaan niet al aangegeven op het moment dat je in de baarmoeder zit en je hartje begint te kloppen? Zou het bestaansrecht beginnen bij de eerste ademhaling? Of begint het ver daarvoor al? 

Interessante stukken om over na te denken.

 

Hoeveel recht heb jij om te bestaan? En hoe geef je daarin je grenzen aan of neem je je ruimte in? Het mooie wat ik mag doen in mijn therapievorm is mensen weer terug in hun kracht zetten. Zodat ze zelf op een natuurlijke manier hun eigen grenzen aan kunnen geven en weer hun eigen authentieke zelf kunnen laten stralen. Want tenslotte is het mooiste wat je kunt worden jezelf!

 

Nu is het zo dat mensen van alles meemaken. Je kunt gepest zijn, misbruikt, mishandeld, niet weten wie je vader of moeder is, of dat die persoon mogelijk al op jonge leeftijd is overleden en nog vele andere voorbeelden. Dit heeft ook invloed op wie jij vandaag de dag bent en op hoe jij vandaag de dag naar de wereld kijkt.

 

Bestaansrecht is ook de naam die je is gegeven met je geboorte. Bestaansrecht is eigenlijk jouw plek op deze wereld. 

 

De reden dat ik voelde dat ik deze blog mocht schrijven is omdat er vele 'toevalligheden' samen kwamen met betrekking tot het onderwerp bestaansrecht. En dat was ongeveer een jaar geleden al. Nu een hele tijd later is dit stuk er alsnog. Mijn eigen website en mijn eigen blog krijgen het levenslicht te zien. Eindelijk mag ik ermee naar buiten.

 

Door te werken aan je bestaansrecht werk je aan je basis, aan je vertrouwen en aan de manier waarop jij in het leven staat. Afhankelijk van wat jouw levensverhaal is en waar jij vandaan komt. Dit kun je doen door eerst goed in je gevoel te komen. Zodat je je bewust wordt van wat je voelt. Dit doe je door te gronden. Gronden is het belangrijkste om te leren. Beide voeten plat op de grond, zodat je in contact staat met de aarde. Ik vergelijk het altijd heel simpel met een stekker en een stopcontact. Als je de stekker niet in het stopcontact plaatst is er geen stroming mogelijk. Zo is het met gronden ook. Wanneer jij je voeten plat op de grond zet heb je een betere stroming en is het gemakkelijker om af te voeren wat niet langer bij je past. Of om extra energie te verkrijgen wanneer je je moe voelt. 

 

Bestaansrecht is een van de mensenrechten. Ieder mens heeft het recht om te mogen bestaan. Het recht om te bestaan komt voort uit je ouders. Je bent een deel van je vader en een deel van je moeder (ongeacht wat je band ermee is). Vervolgens heb je ook een innerlijk kind in je. Want eigenlijk zijn we allemaal ouder geworden kinderen. Je innerlijk kind is wie jij was toen je ongeveer een jaar of 4 was. Met behulp van meditatie of visualisatie kun je naar binnen en kun je contact leggen met je eigen innerlijk kind. Je kunt je bewust worden van hoe dat voelt en wat jouw eigen innerlijk kind nodig heeft. Zo kun je een vriendschap sluiten met je eigen innerlijk kind. Dus eigenlijk jouw jongere zelf. En dit is helend voor het stuk zelfliefde.

 

Bestaansrecht heeft ook te maken met dingen die je creeërt. Of het nu een bedrijf is, kunst of iets anders. Het komt vanuit jou. Vanuit jouw inspiratie en het diepste stukje vanuit jezelf. En misschien is het ook wel het meest kwetsbare stuk van jezelf wat je kunt laten zien. Maar juist daarom tegelijk ook zo mooi. Juist in die kwetsbaarheid ligt de authenticiteit en het lichtje wat jou jou maakt. Er is er namelijk maar één zoals jij. 

 

Gister heb ik de gehele dag aan het maken van mijn website besteed. Mijn eigen plekje, mijn creatie, mijn stukje waar ik mee mag gaan werken en waar ik de wijde wereld mee in mag. En het voelt zo goed! Het besef dat bestaansrecht niet door anderen toegekend kan worden, maar dat je je eigen bestaansrecht aan jezelf toe mag kennen. Mooie inzichten. 

 

Vanuit liefde, licht, autonomie, kracht, vertrouwen en positiviteit mijn lichtje mogen delen met de wereld. En ik heb er zoveel zin in! Dit is mijn eerste blog. De eerste van hopelijk nog vele die zullen gaan volgen. Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan het delen van positiviteit in de wereld. Het begin is mooi, het begin is onbekend, het begin mag gaan stromen. Samen op weg naar groei en zelfbewustzijn. Want des te beter je jezelf kent des te meer je voor de wereld kunt betekenen. 

 

Veel liefs,

Suzanne


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.