Suzanne van Wanrooij

Mijn pad...

Mijn pad begon op 18 augustus 1988 in het mooie Oosterhout waar ik geboren en getogen ben. 

Mijn pad heeft me bijzondere levenslessen geleerd waar ik erg dankbaar voor ben en iedere dag nog verder ontwikkel.

 

SPIRITUELE ONTWIKKELING

Zo ben ik als jong meisje opgegroeid met helderheden. Er zijn verschillende helderheden zoals heldervoelend, helderwetend, helderziend, helderhorend, helderruikend en helderproevend. In mijn leven heb ik mijn heldervoelendheid, helderwetendheid, helderziendheid en soms helderhorendheid mogen ontwikkelen.

Als klein meisje wist ik vaak al wat er ging gebeuren voordat het gebeurd was. Ik had voorspellende dromen die uitkwamen. Ik zag dingen gebeuren die nog niet gebeurd waren, maar die wel gingen gebeuren. Het zit bij ons ook in de familie. Mijn moeder heeft dit ook en heeft ook haar eigen praktijk. Mijn overgrootoma had dit ook en zij werkte voor het brandwondencentrum en hielp met de pijnbestrijding. Zij deed dit via foto's die zij behandelde door handoplegging of door eroverheen te blazen om de pijn af te laten nemen. 

 

Toen mijn oma ziek was ging ik vaak slapen als ik wist dat zij ook sliep, want dan kon ik met haar communniceren in mijn droom. Dan zat ik gewoon bij haar aan de keukentafel te kletsen met koffie en een koekje net als vroeger. Daar leerde ze me nog allerlei levenslessen die ik toen nog niet volledig begreep, maar die later in mijn leven op de plek zouden vallen. Op een dag vertelde ze me dat we niet meer konden kletsen, omdat haar tijd was gekomen om te overlijden. Ze vertelde me dat als ons hondje zou overlijden, de dag waarop de nieuwe hond zou komen de dag zou zijn waarop ze zou sterven. Om 18.00. Dit had ik aan mijn ouders verteld. Het hondje wat we hadden overleed inderdaad en toen er een nieuwe hond gehaald werd zijn mijn ouders daarna naar mijn oma gereden. Mijn ouders waren erbij toen ze stierf... 

Dit is een van de vele voorbeelden van spirituele ervaringen die ik in mijn leven heb mogen ervaren. Op mijn 11e leerde ik omgaan met de pendel. Een naald aan een draad om te kijken of iemand die zwanger was een jongen of een meisje zou krijgen, terwijl ze de geslachtsbepalende echo al hadden gehad. De persoon wist het antwoord dus al en ik wilde gewoon ontdekken of ik het juiste antwoord kon geven. Dit lukte me regelmatig. Ik ben van jongs af aan al gefascineert door het mystieke. Heel veel dingen zijn te bewijzen in het leven en daarnaast zijn er heel veel gebieden die door de wetenschap nog onontdekt zijn. Juist hier ligt mijn interesse, omdat het volop mogelijkheden bied. Op mijn 14e kocht ik mijn eerste tarot deck. Een stapel kaarten van 78 stuks met prachtige afbeeldingen. Mijn gevoel zei me dat er een enorme kennis achter schuil ging die ik tot dan toe nog niet ontdekt had. Daarop besloot ik de 3-jarige Tarot Opleiding te volgen bij Agnes de Vries en Jurre Yntema bij het Buro voor Tarot. Vandaag de dag ben ik nog steeds enorm dankbaar voor deze geweldige docenten en de lessen die ik daar heb mogen leren. Zij hebben mij de liefde voor Tarot overgebracht. Mijn eerste echte grote liefde die nooit meer is overgegaan. Intussen importeer ik Tarot decks van over de hele wereld, heb ik daar de meest bijzondere vriendschappen aan overgehouden en heb ik door tarotconsulten mooie dingen mogen doen. Tarot is echt een uit de hand gelopen hobby. Nu ben ik op een punt dat ik van student zelf doorgegroeid ben naar Tarot Docent en dit mag doorgeven aan degenen die hier interesse in hebben. 

Daarna ben ik de opleiding gaan volgen voor Energetisch Therapeut. In 2019 heb ik het voorrecht gehad om bij Instituut CAM af te mogen studeren als CAM therapeut met de vakdisciplines Energetische therapie, medische basiskennis en psychosociale basiskennis. Ik voel me enorm dankbaar voor de uiterst deskundige docenten die me daar hebben begeleid op mijn pad. Tijdens deze opleiding heb ik tussendoor ook de opleiding kristal therapeut afgerond, systemisch werk en regressie therapie. 

In de loop der jaren heb ik ook geleerd dat het uitkiezen van de juiste leraren essentieel is om te kunnen groeien op mijn pad. Zo heb ik Donald Neale Walsch mogen ontmoeten en Christiane Beerlandt, ben ik ingewijd door een Yogi in India en heb ik mogen werken met een Ayurvedisch Arts in Rishikesh. Mijn droom is nog om het Arthur Findlay College in Engeland te bezoeken. 

 

LOOPBAAN

Mijn loopbaan begon bij het VMBO, vervolgens naar HAVO 4 vanwege mijn hoge cijfers. Ik ben altijd enorm ijverig geweest. De instroom in HAVO 4 bleek geen goed idee, omdat ik niet kon aarden in de groep die al gevormd was. Vervolgens Onderwijsassistent (SPW) niveau 4 afgerond. Daarna naar Fontys HBO Lerarenopleiding gegaan. Vanwege een tekort van 3 punten voor de rekentoets ben ik daar gestopt en vervolgde mijn pad naar AVANS HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Die studie heb ik door omstandigheden moeten afbreken. Toen ben ik gaan werken, terwijl ik in mijn achterhoofd altijd wist dat er meer in zat. Later besloot ik om het alsnog op te pakken. Ik heb een opleiding gevolgd bij Flow voor Stralingsdeskundige. Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd voor Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Zodat ik de bevoegdheid heb om mensen te mogen trouwen wanneer zij dit wensen. Bij Instituut CAM ben ik alsnog op HBO niveau afgestudeerd en heb ik ook de opleiding Didactiek gevolgd en mijn docentenlicentie voor CAM docent behaald. In de tussentijd heb ik ook de verkoopopleiding afgerond en ben ik afgestudeerd als refractionist in de optiek. Daarna heb ik mijn certificaten voor tea leaf mediation en regressietherapie behaald.  

 

LEVENSLESSEN

De lessen die ik heb mogen leren in mijn leven gaan voornamelijk over je eigen kracht aanboren. Mijn eindscriptie bij de Tarot opleiding ging over hoe je de Tarotkaarten in kunt zetten om je chakra's te analyseren. Mijn eindscriptie bij Instituut CAM ging over hoe energetische therapie aan kan sluiten bij EMDR therapie bij het Post Traumatisch Stress Stoornis na seksueel misbruik. Hier heb ik mooie dingen in mogen ontdekken. Mijn expertise ligt dan ook in het begeleiden om mensen terug in hun kracht te zetten. Dit heb ik mogen leren als ervaringsdeskundige. In mijn leven heb ik mogen ervaren hoe het is om rock bottom te zijn. Zo diep te zitten het gevoel te hebben dat je niet meer verder kunt. Op dat moment kwam er een oerkracht diep van binnen in mij vrij, wat maakte dat ik alles met vlag en wimpel overwonnen en doorstaan heb. En dat heb ik keurig gedaan ook nog. Daarna kwamen mensen mij steeds vaker vragen hoe ik dat gedaan had. Die oerkracht was mijn levenslust, mijn levenskracht, mijn wil om te leven en iets moois van het leven te maken. Ik ben er tenslotte niet voor niets en ik heb nog een hoop te doen in dit leven! Dan en daar besloot ik dat het roer om moest en dat heb ik gedaan. Dusdanig dat ik nu op een punt ben dat ik anderen kan en mag helpen die hulp nodig hebben. Ik ben enorm dankbaar dit te mogen doen. In plaats van het symptoom te verwijderen leer ik mensen hoe ze in zichzelf hun eigen kracht aan kunnen boren en van daaruit kunnen werken. Dan kun je van overleven naar leven. En van een leven van lijden naar leiden. Persoonlijk leiderschap vanuit een basis van liefde en autonomie. De wereld een stukje mooier maken. En kennis, wijsheid en licht delen door het te vermeerderen. De lessen die ik heb geleerd in mijn leven is mijn gereedschapskist geworden voor de toekomst om mensen te helpen. Mijn expertise ligt dan ook bij het bevorderen van transformatie processen. Mijn lijfspreuk is dan ook: "De shit van je verleden, is de mest voor de toekomst". En uiteindelijk kun je het zelfs als een cadeautje gaan zien. Het besef dat je voordat je geboren werd een blauwdruk hebt gekozen met daarin de lessen die je in dit leven wil leren. Er bestaat zoiets als boekenwijsheid en levenswijsheid. Door alles wat ik intussen geleerd en bestudeerd heb en wat ik heb mogen ervaren in mijn leven heb ik hiervan een mooie combinatie te pakken. 

Mijn mooiste levenslessen heb ik van mijn vader, mijn moeder, mijn opa's en oma's en mijn overgrootouders. Ook de bijzonder mooie ontmoetingen met Sjany, Priya, Donald Neale Walsch, Christiane Beerlandt, Joseph Oubelkas, de Yogi in India hebben mij hartverwarmende levenslessen geleerd. Ik ben enorm dankbaar voor de mooie leraren die mij de weg hebben verlicht op mijn pad en mijn missie is om zelf ooit een leraar te kunnen zijn om de weg te verlichten op het pad van iemand die het nodig heeft.  Toen ik mijn bedrijf jaren geleden begon had en heb ik tot op de dag van vandaag de intentie om mijn licht te verspreiden en anderen te helpen in hun processen.

 

ZOEKTOCHT NAAR DE WAARHEID

In mijn leven ben ik altijd op zoek geweest naar de waarheid. Hierbij kwam ik uit bij het orakel van Delphi in Griekenland, waar boven de poort staat "Ken U Zelve". Dit heb ik zelf dan ook altijd aangehouden in mijn leven. Ken jezelf. Er is niet voor niets het spreekwoord: ken jezelf en je kent duizend anderen. In de loop der jaren heb ik geleerd dat er niet zoiets bestaat als één waarheid. Er zijn altijd verschillende kanten aan een waarheid. Als een diamant die vanuit verschillende vlakken bekeken kan worden. Dit doe ik ook in mijn praktijk. De uitdaging van de cliënt wordt vanuit verschillende perspectieven bekeken, waardoor er soms een nieuw inzicht, berusting of begrip kan plaats vinden. Stukken die niet meer uitgewerkt kunnen worden, omdat bijvoorbeeld iemand overleden is of de betreffende persoon niet meer gezien kan worden. Kunnen nog steeds energetisch uitgewerkt worden. Emotionele pijn die je bij je draagt in je systeem, kan nog steeds buiten je systeem geplaatst worden. In mijn praktijk werk ik vanuit een holistische visie en maak ik gebruik van het zelfgenezend vermogen van de cliënt. Een holistische visie is niets anders dan dat ik kijk naar de gehele mens. Dus het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. Ik vind het belangrijk om verbinding te leggen op zielsniveau. En vanuit die verbinding te werken. Zo vind er op meerdere niveaus bewustwording plaats. Dat brengt prachtige ontwikkelingen teweeg!

 

Ik zie je graag in mijn Praktijk voor Complementaire Geneeskunde.

 

Liefs,

 

Suzanne van Wanrooij

(erkend Instituut CAM Therapeut)